OGRANIČENJE PROMETA U ZAGREBU: Zbog komemoracije generalu Praljku posebna regulacija

praljak

U ponedjeljak 11. prosinca održat će se komemoracija za generala Slobodana Praljka u KD “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, pa  iz Hrvatskog generalskog zbora upozoravaju i na posebnu regulaciju prometa.

Ovo je njihovo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“U cilju prometno i sigurnosne ogranizacije na dan komemoracije generalu Slobodanu Praljku slobodni smo Vam dostaviti nekoliko službenih informacija:

Dana 11. prosinca bit će već od ranih jutarnjih sati osobnim automobilima i autobusima zabranjen promet ulicama oko Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Promet će regulirati prometna policija PU Zagrebačke.

Samo za 100% vojne invalide osigurano je 30-ak parkirnih mjesta na istočnom parkralištu Trga Stjepana Radića (Gradskog poglavarstva). Ostalima neće biti moguć ulazak u te prostore.

Za sve koji dolaze u Zagreb osobnim automobilom ili autobusom osiguran je slobodan – besplatan parking na prostoru Istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma (iza INA zgrade). Omeđeno Ulicom Jozefa Antalla i Avenijom Većeslava Holjevca. S tog prostora je osiguran kontinuirani besplatni autobusni prijevoz (ZET-ovim autobusima) s prostora parkirališta do Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Prijevoz do dvorane započinje u 9:30 sati i trajat će završno do 11:30 sati. Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski bit će otvorana u 10:00 sati te će se moći upisati u Knjigu sućuti za generala Slobodana Praljka.

PISALI SMO: POKOPAN GENERAL PRALJAK: U tišini, u krugu obitelji, na Mirogoju, još u četvrtak – čitajte OVDJE.

Ulazak u veliku dvoranu (u kojoj će se održati komemoracija) bit će moguć od 11:00 sati. Po završetku komemoracije kreće organizirano vraćanje autobusima do Istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma u vremenu od 13:00 do 14:30 sati.

Za osobe koje su stigle autobusima u Zagreb, a idu na misu zadušnicu s početkom u 15:00 sati u crkvi Sveta Mati Slobode bit će osigurano parkiranje autobusa na južnom kolničkom traku, u krajnjoj desnoj prometnoj traci ispred same crkve Sveta Mati Slobode u Horvaćanskoj cesti od benzinske postaje TIFON do raskrižja s Ulicom Hrgovići.

Sve stanovnike Grada Zagreba i okolice molimo da koriste sredstva javnog prijevoza (ZET, HŽ, TAXI). Molimo sve nazočne prilikom dolaska i tijekom komemoracije za dostojanstvenu tišinu.

Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem dolasku i odvanju dužnog poštovanja našem pokojnom članu generalu Slobodanu Praljku”.

Posebna regulacija prometa, javili su iz policije, bit će na sljedećim lokacijama:

U ponedjeljak, 11.12.2017., od 9:30 do 14 sati za sav promet, osim za bus ZET-a, zatvara se istočni i zapadni kolnik Trga Stjepana Radića od Ulice grada Vukovara do Paromlinske,
U ponedjeljak, 11.12.2017., od 6 do 14 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila na parkiralištu na Trgu Stjepana Radića s istočne strane zgrade Gradskog poglavarstva Grada Zagreba,
U ponedjeljak, 11.12.2017., od 9:30 do 14.30 sati zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.
U ponedjeljak, 11.12.2017., od 6 do 17 sati zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje za sva vozila na parkiralištu u Ulici don Petra Šimića s južne strane crkve Sveta Mati Slobode,
U ponedjeljak, 11.12.2017., od 14 do 17 sati zauzima se desna prometna traka južnog kolnika Horvaćanske ceste od Ulice Hinka Wurtha do Ulice Hrgovići radi parkiranja većeg broja autobusa.

Komentiraj