OGLASIO SE ZEKANOVIĆ: Pokušavaju me prikazati žetonom jer razmišljam svojom glavom

Nezavisni zastupnik u Saboru Hrvoje Zekanović potvrdio je kako radi na tome da osnuje novi klub ili da se pridruži nekom drugom, a onima koji ga nazivaju HDZ-ovim žetončićem poručio je da razmišlja svojom glavom i da su oni “vječna oporba, populisti koji nikada neće moći doći u poziciju vlasti.”

– Ono što s velikom sigurnošću mogu reći je da je puno lakše raditi kao član kluba zastupnika, poslovničke mogućnosti su puno veće i logično je da sam u potrazi za klubom. Nije to imperativ, ali bilo bi dobro da u budućnosti mogu djelovati na taj način”, rekao je za HRT Zekanović, koji nije htio konkretnije komentirati informacije da je, s tim u vezi, razgovarao s Marijanom Petir (NZ) i Goranom Dodigom (HDS).

– Ne mogu govoriti ni u čije ime, ali razgovarao sam s dosta kolega zastupnika. Neki već rade u klubovima, neki bi formirali nove, a neki bi me primili u svoj klub. Kad se dogovorimo, onda mogu javno komunicirati imena, rekao je u Zekanović u Šibeniku.

Na pitanje hoće li poduprijeti HDZ ako ne uspije osnovati klub zastupnika, Zekanović je odgovorio da će se to vidjeti na proračunu.

– Pozicija i opozicija se dijele na proračunu i podršci Vladi. Ja sam kod formiranja Vlade bio protiv ove aktualne. Također, glasovao sam protiv zadnjeg proračuna, pa onda i rebalansa. Stoga, ja sam u oporbi. Ako budem glasovao za proračun u budućnosti, onda mi možete reći da sam za aktualnu Vladu, rekao je.

Istaknuo je da je dosad, kao i kolege s ljevice i desnice, glasovao za zakone koje su vladajući predložili ako su bili dobri. – Ono što smatram da je loše, to nema moju ruku, rekao je, ističući da je smiješno kad ga nazivaju “HDZ-ovim žetončićem”.

– Pokušavaju me prikazati žetonom jer razmišljam svojom glavom. To je smiješno, oni su vječna oporba, populisti koji nikada neće moći doći u poziciju vlasti. Osobno vlast ne tražim, mogao bih podržati vladajuće, ali to će se vidjeti na proračunu i rebalansu, rekao je Zekanović.