OGLASIO SE USKOK: O pisanju Nacionala da je Filipović lagao o komunikaciji sa Škugorom

Prije neki dan tjednik Nacional je objavio da je ministar gospodarstva Davor Filipović lagao kad je izjavio da glavnog osumnjičenog za pljačku Ine Damira Škugora poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel ni razmijenili poruku. Sad je reagirao USKOK.

Na upite novinara USKOK je objavio da ni DORH niti USKOK nisu izvor informacija i da “navedeni tekst objavljen u tjedniku Nacional nije rezultat saznanja DORH-a ili USKOK-a”.

“Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zaprimili su više upita novinara vezano za navode objavljene u tjedniku Nacional koji se poziva na „visoki pravosudni izvor koji o tomu zbog prirode svoga posla može imati neposredna saznanja“. Radi točnog informiranja javnosti ističemo da ni DORH niti USKOK nisu izvor informacija i navedeni tekst objavljen u tjedniku Nacional nije rezultat saznanja DORHa ili USKOKa.

Ponovno navodimo da, iako istraga, sukladno zakonskim odredbama, nije tajna nego nejavna, objavljivanje sadržaja provedenih dokaznih radnji tijekom istrage, kao i svaka objava neprovjerenih, netočnih i neslužbenih informacija, šteti probicima kaznenog postupka zbog čega se neće komentirati razni napisi i spekulacije u vezi daljnjeg tijeka postupka”, priopćili su iz USKOK-a.

Podsjetimo kako je Davor Filipović rekao da su navodi iz članka Nacionala – laž.

“Nacional je u jednom broju napisao da sam promijenio frizera i da se šišam gdje i premijer, što je notorna laž, a i smiješno je. Nakon toga je bila objava da imam posebnog savjetnika za medije, to se nije dogodilo”, kazao je Filipović. “Slikali su me s leđa kako ulazim u more pa su komentirali moje kupaće gaćice”, rekao je.

Demantirao je napise Nacionala da je bio u telefonskoj komunikaciji s uhićenim Škugorom. “Na pitanje jesam li ikad telefonski razgovarao sa Škugorom rekao sam da nisam, da nikad nisam razmijenio poruku s njim, da nemam njegov broj i da ga poznajem površno”, dodao je.