OGLASIO SE TODORIĆ: Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde

Nakon što je je jutros uhićena bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin pod sumnjom da je odavala tajne jednoj od osumnjičenih u slučaju “veliki Agrokor”, Piruški Canjugi, Županijsko Državno odvjetništvo objavilo je na svojim stranicama, de je optužnica protiv Ivice Todorića i drugih povučena “radi boljeg razjašnjenja stvari”.

Podsjetimo, optužnica je podignuta 14. rujna prošle godine. Njome su bili obuhvaćeni Ivica Todorić, njegovi sinovi Ivan i Ante te još 10 Agrokorovih direktora: Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić. Optužnicom su bili obuhvaćeni i revizori kuće Baker Tilly – Olivio Discordia i Sanja Hrstić.

Sada se o svemu oglasio i Ivica Todorić, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje obitelji i suradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posjedu i potvrdilo – napravljena je protuzakonito, na kriminalu.

Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od četiri godine.

Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću – ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bi dovelo do:

– trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko njenih zamjenika

– ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo – Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako, ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana”, poručio je Todorić.