OGLASIO SE TODORIĆ: Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde

Nakon što je je jutros uhićena bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin pod sumnjom da je odavala tajne jednoj od osumnjičenih u slučaju “veliki Agrokor”, Piruški Canjugi, Županijsko Državno odvjetništvo objavilo je na svojim stranicama, de je optužnica protiv Ivice Todorića i drugih povučena “radi boljeg razjašnjenja stvari”.

Podsjetimo, optužnica je podignuta 14. rujna prošle godine. Njome su bili obuhvaćeni Ivica Todorić, njegovi sinovi Ivan i Ante te još 10 Agrokorovih direktora: Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić. Optužnicom su bili obuhvaćeni i revizori kuće Baker Tilly – Olivio Discordia i Sanja Hrstić.

Sada se o svemu oglasio i Ivica Todorić, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje obitelji i suradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posjedu i potvrdilo – napravljena je protuzakonito, na kriminalu.

Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od četiri godine.

Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću – ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bi dovelo do:

– trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko njenih zamjenika

– ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo – Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako, ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana”, poručio je Todorić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!