OGLASIO SE RUDEŠ: Primitivno, sramotno i nekulturno od Torcide prema Prosinečkom

Nakon što je Torcida u Kranjčevićevoj istaknula uvredljiv transparent treneru Robertu Prosinečkom i vrijeđala ga prostačkim izrazima, oglasili su se iz Rudeša.

“10 e, može hvala. Ipak četniku nije plaća mala“, stajalo je na transparentu koji su razvili najvatreniji navijači splitskog kluba.

Četnik im je u pokvarenoj mašti bio Prosinečki, jer je nekada bio igrač, a kasnije i trener Crvene zvezde.

Popularni Žuti bio je tijekom cijele utakmice izložen pogrdnom skandiranju, nijednog trenutka nije reagirao.

A među ostalim vikalu su mu prostački: “Svima nama Žuti ku*ac pušio”.

Ovo je priuopćenje iz Rudeša:

“NK Rudeš uz Prosinečkog

Iako je Hajdukova navijačka grupa većim dijelom utakmice stvorila pravi nogometni ambijent, uz pjesmu i bodrenje, ovim putem NK Rudeš želi jasno i glasno osuditi ono ružno i tužno što je Torcida napravila u nedjelju tijekom utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, na ogledu između Rudeša i Hajduka. Naravno, odnosi se na sramotno i drsko vrijeđanje, apsolutne legenda hrvatskog nogometa, Roberta Prosinečkog.

‘Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini. I nadamo se da je i dijelu Hajdukova vodstva koje je sjedilo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno.

Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mjesto u hrvatskom nogometu. I kako smo baš iz tog razloga uspjeli nagovoriti velikana hrvatskog nogometaša i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski nogomet. Rezultat je danas ovakav, sutra onakav. Ali sve je to dio sportske borbe, no mi kroz nogomet želimo odgajati djecu, da se viteški i pošteno bori u životu, te da respektira protivnika.

Emocije su pokretač svega, ali treba ih znati kontrolirati, a ovakvim negativizmom, jer na Torcidinoj su ‘tapeti’ i bili brojni drugi hrvatski velikani, zatire se ono za što smo se početkom 90-tih godina zajednički borili’, poručio je Rudešov direktor Stipe Čondrić”, stoji u objavi Rudeša.