OGLASIO SE PNUSKOK: Sumnje u sprječavanje dokazivanja – prijava protiv Brkića

Podijelite članak

Priopćenjem se oglasio PNUSKOK o postojanju osnovane sumnje da su dva hrvatska državljanina počinila kaznena djela “Sprječavanje dokazivanja”.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Osijeku, u suradnji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je dosadašnjim radom utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su dva hrvatska državljanina počinila kaznena djela “Sprječavanje dokazivanja”, opisanog u čl.306.st.2.KZ-a, kao i pomaganje u sprječavanju dokazivanja u odnosu na sudski postupak koji se vodi pred Županijskim sudom u Osijeku protiv Z.M. i dr.

Zbog navedenog protiv njih je USKOK-u podnijeta kaznena prijava.

Tijekom navedenog kriminalističkog istraživanja došlo je i do kompromitacije posebnih dokaznih radnji te je policija nastavila svoj rad.

Također, tijekom provođenja navedenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici, pored ranije navedenih kaznenih djela, utvrdili postojanje osnova sumnje da su počinjena i druga kaznena djela, koja se gone po službenoj dužnosti, i to iz domene kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka, na štetu više osoba.

S obzirom na tajnost izvida nismo u mogućnosti iznositi više detalja, a kriminalističko istraživanje se nastavlja”.

PISALI SMO:

BRKIĆ I DALJE NA METI: Presretao mailove supruge – on kaže da “cirkus ide dalje” – čitajte OVDJE.

Komentiraj