OGLASIO SE NK ORIOLIK: Evo što kažu o incidentu igrača Kokotovića

Nakon utakmice u Kupu između Oriolika i Dinama podiglo se dosta buke oko incidenta za koji je kriv Branimir Kokotović.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

”Imamo potrebu obratiti se javnosti, a vezano za događaje koji opterećuju normalno funkcioniranje NK Oriolik iz Oriovca, od 01. studenog 2023. godine, odnosno od odigravanja utakmice 1/8 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, između NK Oriolik iz Oriovca i najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba i aktualnog hrvatskog prvaka, GNK Dinamo iz Zagreba.

Želimo, odbacujući sve pokušaje prikupljanja “jeftinih poena preko leđa” NK Oriolika, koji su snažno prisutni u javnom prostoru, svim zainteresiranim vrlo jasno i nedvosmisleno istaknuti sljedeće:

➢ naš Klub njeguje načela poštovanja i uvažavanja svih sportskih protivnika, i tako će ostati i dalje.

➢ oštro osuđujemo neprimjereni oblik ponašanja našeg ponajboljeg igrača, Branimira Kokotovića prema gostujućim igračima i stručnom stožeru, zbog čega je trener Stefanović odlučno i ispravno reagirao te ga ubrzo izvadio iz igre. Slijedom navedenog Kokotoviću je Klub izrekao odgovarajuću stegovnu mjeru. Branimir je nakon utakmice izrazio kajanje za svoje neprimjereno ponašanje te preuzeo odgovornost za isto, uz ispriku igračima i stručnom stožeru GNK Dinamo, te navijačima obaju klubova.

➢ oštro osuđujemo svu neprimjerenu komunikaciju te prijetnje upućene našem Branimiru Kokotoviću i/ili njegovoj obitelji te pozivamo nadležne institucije na odgovarajuću reakciju s ciljem promptne zaštite njihovog integriteta.

➢ nismo i nećemo komentirati suđenje, iz jednostavnog razloga – jer vjerujemo u funkcionalnost sustava sudačke organizacije.

➢ koliko god bili neveliki, nikome nećemo dati za pravo da se na neprimjeren način poigrava s imenom NK Oriolik, posebice, ne sada na isteku jubilarne 100. sportske godine, u trenutku odvijanja povijesno radosnih događaja za naš Klub i mjesto.

Na kraju, se zahvaljujemo GNK Dinamo na svemu što je učinio za naš Klub i Oriovac, čime je snažna veza dvaju bratskih klubova i navijača postala neraskidiva, te ujedno pozivamo sve zainteresirane da se uključe u našu skorašnju aukciju autentičnih Dinamovih dresova s potpisom igrača čime imaju priliku postati vlasnik jedinstvene uspomene te tako izravno pomoći najmlađim stanovnicima Oriovca kroz podizanje razine kvalitete predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja koje se provodi u mjesnom dječjem vrtiću i osnovnoj školi.

Ovim putem se od srca zahvaljujemo svim medijima na praćenju, potpori i promociji našeg Kluba i mjesta, te ljubazno molimo za objavu ovog priopćenja.

S poštovanjem,

Nogometni klub Oriolik”