OGLASIO SE HSP: Tražimo selektivnu imigracijsku politiku protiv procesa zamjene stanovništva

Iako se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj demografskoj devastaciji i u postupku neselektivne zamjene stanovništva, Vlada Andreja Plenkovića ignorira problem.

Kaže se to u priopćenju Hrvatske stranke prava (HSP) i nastavlja:

U posljednjih sedam godina nije donesena ni jedna ozbiljna i strateška mjera kojom bi se zaustavilo iseljavanje mlade i visokoobrazovane radne snage. Štoviše, velika inflacija i pad standarda, veliki porast cijena zemljišta i stanova prisilila je domicilno stanovništvo na još snažnije iseljavanje. Zbog neizvjesne budućnosti, u Hrvatskoj se rađa sve manje djece, čemu svjedoči sve manji broj razreda na početku svake školske godine, a ni ove neće biti drugačije.

Pojedini dijelovi Hrvatske, poput Slavonije, koja ima potencijal proizvoditi dovoljno hrane za gotovo cijelu Hrvatsku, potpuno su zapušteni. Tako je tijekom mandata dvije Plenkovićeve vlade Slavoniju napustilo je 90.000 stanovnika, a ugašeno je čak 7.500 OPG-ova.

Istodobno, zadnje tri godine odvija se tiha supstitucija stanovništva. Samo u prošloj godini izdano je 115.000 radnih dozvola mahom za niže kvalificiranu radnu snagu. Uglavnom je riječ o stranim radnicima iz azijskih zemalja od čega su dvije trećine muškarci. Lani je tako po prvi put bilo više doseljenih nego iseljenih, no tom činjenicom ne smijemo biti zadovoljni.

Nikica Augustinović, predsjednik HSP-a (Foto: HSP)

Naime, više je nego jasno da je riječ o potpuno stihijskom migriranju koje dugoročno može dovesti do ugroze hrvatskog identiteta, ali i ugroze sigurnosti zemlje. Na ovo strateško pitanje Vlada nema odgovor ni cilj kako ga riješiti što može biti vrlo opasno. Svjedoče tome potresne scene iz brojnih europskih gradova u kojima je desetak godina ranije došlo do zamjene stanovništva na način da je domicilno stanovništvo ostalo identitetski ugroženo.

Nije rijedak slučaj da doseljenici u europske zemlje ne prihvaćaju zapadne demokratske i civilizacijske vrijednosti zbog čega učestalo dolazi do sukoba.

Prijeti ozbiljna opasnost da se takvo što dogodi i u Hrvatskoj, stoga će HSP inzistirati na tome da se uz klasičnu populacijsku politiku uvedu i konkretne mjere selektivne imigracijske politike čime će se zaustaviti opasan proces zamjene stanovništva.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!