OGLASILI SE USKOK I MUP: Uhićenja u Međimurskoj županiji

O akciji uhićenja koja je krenula jutros na području Međimurja u kojoj je uhićeno šest osoba, oglasio se USKOK.

”Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji koja su u tijeku rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU koprivničko-križevačkom i PNUSKOK-om. (10. 9. 2021.)

Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba, među kojima su i službene osobe, za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi da se među osobama u odnosu na koje se provode navedene radnje nalazi i saborski zastupnik za kojeg je od Hrvatskog sabora zatraženo skidanje imuniteta”, priopćili su iz USKOK-a.

A o slučaju su izvijestili i iz PU koprivničko-križevačke.

“Policijski službenici PU koprivničko-križevačke su u suradnji s Policijskim nacionalnom uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK)  te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), rano jutros započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja.

 

Tijekom današnjeg dana provest će se sva uhićenja kao i hitne dokazne radnje koje su rezultat ovog istraživanja – koje je obuhvatilo više osoba, neke s javnim dužnostima – pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja oglasiti ćemo se priopćenjem s više detalja” navodi se u priopćenju.