OGLASILI SE IZ HDZ-A: Neka Miro Kovač prijavi prijetnje bilo kojem članu stranke

Središnje izborno povjerenstvo Hrvatske demokratske zajednice reagiralo je na izjavu potencijalnog kandidata za predsjednika HDZ-a Mire Kovača u razgovoru za RTL, vezano za održavanje unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

Kovač je jučer optužio vodstvo HDZ-a da se ljudima u njegovom timu prijeti na radnim mjestima. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Gospodin Miro Kovač je u svojoj izjavi, između ostalog, ustvrdio kako postoje prijetnje ljudima u njegovom stožeru i da su imali problema zbog njihovog angažmana te da se prijetilo ljudima koji rade u lokalnim samoupravama, državnoj upravi ili rade u državnim tvrtkama. Nadalje je izjavio da su prijetnje prijavili Središnjem izbornom povjerenstvu, ali se to nije shvatilo ozbiljno.

S obzirom da Središnje izborno povjerenstvo do danas nije zaprimilo nikakvu konkretnu prijavu, prigovor ili pritužbu od gospodina Kovača ili njegovog stožera, kao ni od bilo kojeg drugog člana HDZ-a, dužni smo na ovaj način reagirati i opovrgnuti točnost navoda gospodina Kovača.

Pozivamo gospodina Kovača da svoja saznanja o bilo kakvim prijetnjama ili pritiscima umjerenim prema bilo kojem članu HDZ-a odmah prijavi Središnjem izbornom povjerenstvu.

Također, još jednom pozivamo sve sudionike unutarstranačkih izbora a poglavito potencijalne kandidate da se suzdrže od senzacionalističkih, netočnih i neutemeljenih izjava koje stvaraju loše ozračje među članstvom HDZ-a i nanose štetu ugledu i političkim interesima stranke.”

Komentiraj