ODVOJENO I NA PLITVICAMA: Plenković nije sabotirao mene, sabotirao je Hrvatsku

Predsjednik Republike Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću, prvom hrvatskom redarstveniku poginulom u Domovinskom ratu.

Tako je obilježio 30. obljetnicu akcije “Plitvice”. Govorio je o žrtvi i hrabrosti. I premijer Plenković bio je na Plitvicama, ali se nisu sreli.

Na pitanje zašto protokol nije bio zajednički, odgovorio je: “E to morate pitate njega… Razlog je bio epidemiološke mjere. Valjda zato da se međedi ne zaraze koronom”, dodao je, a zatim je potegao paralelu između sebe i Plenkovića. “Ja sam orao, on je nilsko konj”, rekao je.

“Nije sabotirao mene, sabotirao je Hrvatsku. Protokol ima nekog svog smisla”, rekao je i ponovio da je odbijen prijedlog za zajednički vijenac.

“Pupovac kaže da sam Mussolini. Moji su se borili protiv njega. S Radom Končarom… Kad je u pitanju Pupovac koji se nameće kao autoritet, koji hrvatskog predsjednika uspoređuje s Musolinijem. Pa hej braco. Deseci tisuća Hrvata iz Dalmacije su 1941. išli u rat i ginuli zbog Musolinija. To su opasne stvari”, rekao je Milanović.

“Puhovski mi kaže da sam Staljin. Staljin sa svojim protivnicima nije polemizirao, on ih je ubija”, govorio je.

“Ma ajde? Auuu?”, reagirao je na informaciju da je DSV razriješio suce iz Osijeka.

Još jednom se spomenuo Milorada Pupovca: “Da mi govori da on meni smeta što je Srbin? Meni kojem su govorili da sam Vladu nakrcao Srbima”.