ODVJETNIK OSUMNJIČENE RATKIĆ: Netočno je da je priznala krivnju i neće biti svjedok pokajnik

“Nije točno da je Marija Ratkić priznala za što se tereti, to je netočno. Terete je da je pomogla glavnim sudionicima, a ja postavljam pitanje – ako nekome pomažete, valjda biste morali znati da to hoću i da pristajem na to”, rekao je gostujući na N1 televiziji odvjetnik Petar Pavković, branitelj uhićene predsjednice uprave Plinare istočne Slavonije Marije Ratkić.

“Marija Ratkić je poznavala i poznaje samo jednu od tih osoba, a to je osoba iz Ine, Damir Škugor. Netočno je da bi ona sudjelovala u ovoj navodnoj zločinačkoj organizaciji radi pribavljanja imovinske koristi”, rekao je Pavković za N1.

O dokazima imovinske koristi na računu rekao je: “Pri ispitivanju je iznosila sve podatke o svojoj imovini, primanjima i uputila je na relevantne isprave. Nikakvu imovinsku korist iz ovoga nije pribavljala. Pod uvjetima pod kojima je kupila taj plin, ona ga je prodala zaračunavajući samo manipulativne troškove po 19,5 eura. Je li ona znala, ne mogu o tome govoriti jer ne znam je li znala što se iza brda valja.”

Rekao je i kako je “obrana dala sugestije i složili smo izjavu da neopozivo sa 28. kolovoza podnosi ostavku na mjesto direktorice Plinare. Taj akt smo prezentirali na istražnom ročištu, predali sucu…”

Na pitanje može li Ratkić postati svjedok pokajnik pod nekim okolnostima, rekao je: “Teško je na to odgovoriti, ali koliko znam, ona neće biti u tom položaju. To je osoba koja je sudionik. Siguran sam da ona taj položaj ne treba niti može imati. Vjerujem da će je optužiti, a onda ćemo razmišljati o njenom položaju. U suštini je već kod prvog očitovanja otvoreno govorila. Ako uspijemo danas riješiti ova pitanja u županiji da se prihvati ostavka i da u registru Trgovačkog suda ovog tjedna to bude registrirano, odmah ćemo zatražiti puštanje iz istražnog zatvora jer time prestaju razlozi zbog kojih je zatvorena.”

Na pitanje je li Ratkić članica HDZ-a Pavković je rekao: “Imam informaciju da je članica HDZ-a, ali o tome s njom nisam razgovarao, nije me zanimala stranačka opredijeljenost.”

Naglasio je da nije imala razloga nešto izbjegavati te da je od početka jasno otkrivala svoju poziciju.