ODVJETNIČKA KOMORA: Odbačena je prijava protiv Borisa Šavorića

boris šavorićHrvatska odvjetnička komora je nakon postupka odbacila prijavu protiv odvjetnika Borisa Šavorića, jednog od članova neformalne radne skupine poznate pod imenom Borg koja je pisala Lex Agrokor.

Odvjetnička komora odbacila je prijavu, doznaje neslužbeno N1, iako je ruska VTB banka u svom stavu zastupala mišljenje da je odvjetnik Šavorić prekršio odvjetničke odredbe.

Podsjetimo, Šavorić je istodobno bio pravni zastupnik VTB banke i član Borg skupine koju je oformila Martina Dalić da joj pomogne u izradi Lex Agrokora te je time bio u sukobu interesa.

O cijelom slučaju Odvjetnička je komora zatražila mišljenje od vlade RH, USKOK-a i VTB banke. USKOK je naveo da o slučaju Lex Agrokor i skupine Borg nije pokrenut nikakav postupak, a VTB banka je zastupala stav da je odvjetnik Šavorić kriv jer je istodobno zastupao i VTB banku i bio član radne skupine.

Od VTB banke je Odvjetnička komora zatražila i dostavu punomoći o zastupanju, ali postupak je obustavljen i prijava odbačena uz obrazloženje da VTB nije na vrijeme dostavio zatražene dokumente.

Komentiraj