ODVJETNICI USMRĆENOG NAVIJAČA AEK-a: Postoje čvrsti dokazi da su krivi hrvatski nacisti

Gotovo dva tjedna nakon smrti navijača AEK-a, istraga grčkih istražitelja i dalje nije otkrila tko je ubojica 29-godišnjeg mladića.

Izvor: Media servis

Stotinjak naših državljana nalazi se u zatvorima diljem Grčke, a put Atene ide i premijer Andrej Plenković koji će se sastati s grčkim kolegom Kyriakosom Mitsotakisom. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dala je više detalja:

“I ministar vanjskih i europskih poslova gospodin Grlić Radman i ministar pravosuđa Malenica imat će sastanke sa svojim kolegama i ono što je najvažnije osigurati sigurnost za sve naše hrvatske građane.”

Najnovije informacije iz Atene ukazuju da forenzička analiza nije pronašla upotrebljive podatke, a policija je navodno identificirala desetak hrvatskih huligana za kojima se traga. Ipak, neki grčki mediji donose mogućnost da iza smrtonosnog uboda Grka možda stoji navijač AEK-a. Oštro su to osudili odvjetnici obitelji preminulog Michalisa te poručili:

“Budući da ova verzija ne odgovara stvarnosti, izjavljujemo da ćemo se svim pravnim sredstvima boriti protiv onih koji pokušavaju oprati odgovornost policije, odgovornost za društvo opasnih nacističkih huligana iz Hrvatske, kao i njihovih pomagača u Grčkoj. Pravno ćemo se boriti i protiv svakoga tko pokuša previdjeti, promijeniti elemente slučaja ili zataškati ga. Budući da zbog tajnosti ispitivanja ne možemo ulaziti u detalje, upozoravamo vas da postoje čvrsti dokazi koji ovu verziju poništavaju.”

Za to vrijeme, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kaže da Hrvatska ne smije posezati za kritikama prema grčkim vlastima poput onih predsjednika Zorana Milanovića.

“Svaka država drži do neovisnosti svoga pravosuđa, dakle tu nećete ništa postići velikom bukom, napadima, optužbama. Ovdje se radi o vrlo sofisticiranom načinu komunikacije gdje štitite interese svojih građana. Vjerujem da će premijer i resorni ministar obaviti razgovore koji će omogućiti da suđenje bude pravedno, a da oni za koje istraga pokaže da nisu sudjelovali u ovim događajima što prije dođu natrag u RH.”