ODVJETNICA UHIĆENOG GRADONAČELNIKA: Ne mislim da postoje razlozi za određivanje istražnog zatvora

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i njegovi suosumnjičenici prenoćili su u policijskom pritvoru nakon ispitivanja u zagrebačkom sjedištu USKOK-a koji će danas odlučiti o pokretanju istrage zbog sumnje na korupciju.

Izvor: Media servis

Zatraže li tužitelji istražni zatvor o tome će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Odvjetnica Zlatka Babića, gradonačelnika, Višnja Drenški-Lasan kazala je za Media servis kako ne misli da postoje razlozi za određivanje istražnog zatvora.

“Ovisno o tome iz kojih argumenata će USKOK tražiti određivanje istražnog zatvora, takav će biti i naš odgovor na ono što oni predlažu.

Ne mislim da tu postoje razlozi za određivanje istražnog zatvora i naravno da ću se boriti za to da snagom svojih argumenata uvjerim suca istrage u to da nema osnova za određivanje, jer ne smatram da bi tu bilo osnova za bilo što.”

Podsjetimo, uz Babića su jučer uhićeni i donedavni predsjednik kutinskog Gradskog vijeća Davor Kljakić, te još dvije osobe.

Cijela priča je krenula kada je u rujnu zviždačica Adrijana Cvrtila kao direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina u javnost izašla s tvrdnjama da su gradonačelnik Babić i predsjednik kutinskog HSLS-Davor Kljakić radili pritisak na nju da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika, a kako bi se osiguralo glasovanje tih vijećnika za proračun.