ODVJETNICA JOSIPE RIMAC: Rekla mi je da ne može priznati nešto što nije učinila

U petak je produljen istražni zatvor bivšoj državnoj tajnici i nekadašnjoj kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac za još dva mjeseca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Lidija Horvat, odvjetnica Josipe Rimac, gostovala je u RTL-u Danas i najavila žalbu na produljenje pritvora po nekoliko točaka, a rekla je ponešto i o tome kako je Rimac primila vijest o tome da ostaje u pritvoru još dva mjeseca.

“Ona me nazvala. Vidno je razočarana. Cijeli odvjetnički tim se zaista trudi na neki način objektivno prikazati sadašnju situaciju gospođe Rimac. Na žalost, u javnosti postoji percepcija da što je netko duže u istražnom zatvoru da je to više kriv. To ne bi trebalo biti povezano. Krivnja osobe će se raspravljati u sudskom postupku”, kazala je Horvat.

“Ona je dala detaljnu obranu, ali USKOK nije zadovoljan s tom obranom. Razgovarali smo s kolegama nakon te obrane i pitali smo što bi to trebalo se dogoditi da ne traže dalje produljenje istražnog zatvora, a odgovor je bio taj da detaljno i okolnosno prizna sva kaznena djela koja joj se stavljaju na teret. To smatramo da je nedozvoljeno. Takav način pritiska”, kazala je. 

“Ona je rekla da ne može priznati nešto što nije napravila”, kazala je Horvat i dodala kako te dvije okolnosti ne bi trebale biti povezive. “To je li ona je ili nije napravila djela ne može imati veze s istražnim zatvorom”, zaključila je.