ODUZELI MU AUTOMOBIL: Višestruki prijestupnik vozio pijan, bez dozvole, nevezan, a nije vezao ni dijete

Policija je oduzela automobil od alkoholiziranog recidiviste, koji je upravljao pod zabranom, nije bio vezan, a niti je bilo dijete koje je vozio u autosjedalici.

Iz PU brodsko-slavonske su priopćili:

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 8. rujna, u Slavonskom Brodu, u Ulici Pavla Radića, prilikom redovitog nadzora prometa zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 34-godišnjak.

Pritom su utvrdili, da isti upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,85 promila.

Također je utvrđeno, da 34-godišnjak tijekom vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas, te je u automobilu prevozio dijete, koje nije bilo vezano u auto sjedalici zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Alkoholizirani 34-godišnjak je višestruki počinitelj prometnih prekršaja, te su ga policijski službenici zadržali u policiji na otriježnjenju.

Od njega je oduzet i osobni automobil, a brigu o djetetu preuzela je majka.

Policijski službenici protiv 34-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave mjerodavnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Sukladno prethodnim informacijama (informacija od 8. rujna), policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet u zonama škola, a posebno će nadzirati obvezu vozača prema pješacima koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzinu kretanja vozila, način prijevoza djece, kao i zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola.