ODUZELI MU AUTO: Za vrijeme zabrane vožnje načinio 7 prekršaja

Višestruki recidivist prometnih prekršaja prouzročio je prometnu nesreću. Kako je vozaču, u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 5. studenoga 2021. ovo 7 prekršaj upravljanja motornim vozilima za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja – uhićen je i oduzet mu je osobni automobil, priopćila je PU koprivničko-križevačka.

“Jučer, 5. studenoga oko 8.30 sati u Križevačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabno 52-godišnji vozač upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom Golf bjelovarske registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je sletio u desni putni jarak i prednjim djelom vozila udario u prometni znak. Vozač je lakše ozlijeđen, a odbio je podvrći se ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu.

Nadalje, vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta i poništena radi nakupljenih više od 12 negativnih prekršajnih bodova rješenjem Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te je tijekom upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitel. Vozač kao novi vlasnik nije u roku od 15 dana od dana kupnje osobnog automobila istog registrirano na svoje ime.

Kako je vozaču, u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 5. studenoga 2021. godine ovo 7 prekršaj upravljanja motornim vozilima za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, od istog je privremeno oduzet osobni automobil, a vozač je uhićen”, stoji u priopćenju.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!