ODUSTAO OD IZVANREDNOG PROFESORA: Šokiran sam da me se prikazuje nestručnim, nečasnim…

Ministar obrane Mario Banožić objavio je da je odlučio povući zahtjev za izbor u naslovnog izvanrednog profesora. Informaciju o tome obznanio je na svom Facebook profilu.

“Dragi prijatelji,

nakon puno razmišljanja donio sam odluku kako ću povući zahtjev za izbor u naslovnog izvanrednog profesora. To činim prije svega iz iskrene želje da poštedim daljnjeg medijskog, javnog i političkog pritiska Ekonomski fakultet u Osijeku, njegove zaposlenike, članove Vijeća te imenovane članove Povjerenstva za provedbu postupka mog izbora.

Malo je reći da sam šokiran količinom negativnosti koje su se slile na račun moga akademskog i znanstvenog rada kojim se bavim gotovo 15 godina, ali i pokušajima da me se prikaže nestručnim, nečasnim i onime koji radi na štetu studenata.

Tražene uvjete koje treba ispuniti svaki izvanredni profesor ispunjavam, a odustati od akademske karijere neću, već ću ovaj njezin djelić ostaviti po strani dok obavljam dužnost ministra i člana Vlade Republike Hrvatske”, navodi se u objavi ministra Banožića.