ODUŠEVLJENI DALIĆ: Tko je gledao utakmicu, mora početi navijati za Hrvatsku

zlatko dalić

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je izvrsnu partiju Vatrenih i pobjedu nad Argentinom u Nižnjem Novgorodu.

“Iako od prvog dana vjerujem u svoju momčad i iako sam vjerovao da možemo biti dobri protiv Argentine, nisam baš vjerovao da ćemo nakon druge utakmice proći dalje. Sada moramo paziti da nas ne ‘prebaci’, moramo ostati mirni, staloženi i ponizni, moramo raditi svoj posao disciplinirano i odgovorno, kao momčad. Ako naš 22. igrač bude kao prvi, bude li među nama vladala želja za momčadskim uspjehom, onda ćemo nešto i napraviti. Nitko večeras nije sretniji od mene, ali ja prvi moram ostati na zemlji”, rekao je Dalić.

“Protiv Nigerije postavili smo Kramarića ispred Rakitića i Modrića, a sada smo stavili igrača iza njih. Izbor je pao na Brozovića jer je u konkurenciji s Kovačićem, Badeljem i Bradarićem najbrži, najživlji i tri je mjeseca igrao tu poziciju u klubu te je u punom ritmu. S druge strane, zadnja dva dana nismo radili niti jedan detalj taktike jer sam želio igrače pustiti da uživaju. Rekao sam već da će nam ovo biti najlakša utakmica za dokazivanje. Uživala je cijela Hrvatska, uživao je cijeli svijet. Vjerujem da ćemo dobiti nove navijače jer tko god je gledao utakmicu, mora početi navijati za Hrvatsku”, misli Dalić.

“Nije Argentina bila zbunjena, nego smo mi bili sjajni. Moramo biti sretni jer smo napravili mnogo dobrih stvari. Pobijedili smo Argentinu s velikim Messijem, najboljim igračem svijeta. Sve je bilo na visokoj razini. Prvih pola sata igrali smo strpljivu, kompaktnu obranu, bez rizika, a opet smo imali tri prigode. Na poluvremenu sam rekao da moramo nastaviti na isti način i da ćemo stvoriti još poneku šansu. Tražio sam još viši pritisak, a to smo i učinili znajući da im je zadnja linija slabiji dio momčadi, te smo prislili njihovog vratara na pogrešku, što nam je olakšalo igru. Nije to bilo slučajno, to smo zaslužili. Igrači su svoj posao odradili na najbolji mogući način, sve smo dobro skautirali i prilagodili se saznanjima o Argentini. Bilo je i naših greškica, ali sada je vrijeme za uživanje te još jednom čestitam igračima”, prenosi Dalićeve riječi HNS-ov portal.

Komentiraj