“ODSJEKLI” GLAVU MARIĆU: Istaknuli to na zastavi – sada je dvojac zaradio kaznenu prijavu

Splitska je policija pronašla i kazneno prijavila dvojicu mladića koji su početkom ožujka na nogometnoj utakmici u Splitu istaknuli zastavu s odsječenom glavom nogometnog suca Brune Marića.

Iz PU splitsko-dalmatinske su priopćili:

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske nastavili su kriminalističko istraživanje događaja od 02. ožujka 2024. godne kada je na gradskom stadionu u Splitu  tijekom nogometne utakmice koju je gledao veći broj ljudi istaknuta zastava sa sadržajem kojim se potiče na nasilje i mržnju prema  predstavniku nogometne organizacije.

Danas su u službene prostorije dovedena dvojica muškaraca, 25-godišnjak i 23-godišnjak  i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 02. ožujka 2024.godine ostvarili obilježja kaznenog djela Izazivanje nereda članka 324. stavak 1. Kaznenog zakona na način da je godišnjak 25-godišnjak tijekom održavanja nogometne utakmice izvadio zastavu koja je bila skrivena u odjeći i zajedno s drugim za sada nepoznatim osobama, zastavu objesio na štap i pripremio za isticanje, dok je 23-godišnjak tijekom javnog okupljanja podigao zastavu u zrak i istom je mahao, te su na taj način sudjelovali u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ili prijetnjom da će počiniti nasilje ugrožavali javni red i poticali mnoštvo na nasilje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu predanu su pritvorskom nadzoniku.