ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR: U njemu će biti supružnici Puklin, Canjuga, Fadljević i Gligora

Na Županijskom sudu u Zagrebu održano je istražno ročište za petero osumnjičenika, među kojima su bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin (48), bivša članica Uprave Agrokora Piruška Canjuga (56) i bivši direktor Hrvatske lutrije Željko Fadljević (46).

Uskok je, ne priopćivši identitete osumnjičenika, izvijestio da su, uz Alerić Puklin, Canjugu i Fadljevića, osumjičeni i suprug nekadašnje zamjenice zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu Goran Puklin te vlasnik tvrtke Fleksbit Tomislav Gligora.

Sumnjiči ih se za zloporabu položaja i ovlasti, poticanja i pomaganja u zloporabi položaja i ovlasti, nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju te zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Istražni zatvor je, uz Alerić Puklin (48) i Canjugu (56), određen i bivšem direktoru Hrvatske lutrije Željku Fadljeviću (46), suprugu nekadašnje tužiteljice Goranu Puklinu (47) i vlasniku tvrtke Fleksbit Tomislavu Gligori (36).

Sudac istrage večeras je odredio svim okrivljenicima pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je Gligori i Puklinu određen pritvor i zbog opasnosti od ponavljanja kazneno djela.