ODREĐEN IM ISTRAŽNI: Sutkinja Šupe, Zmijanović i Petrović mjesec dana u zatvoru

Za troje jučer uhićenih, šibensku sutkinju Maju Šupe, odvjetnika Branimira Zmijanovića i zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića, određen je istražni zatvor u trajanju mjesec dana.

USKOK ih sumnjiči za koruptivna djela. iječ je o presudi od prije 9 godina, kada se Petrovića teretilo za manipulacije zemljištem kod Tisna. Šupe je, navodno, primila 15 tisuća eura mita kako bi donijela oslobađajuću presudu u tom slučaju. Šupe i Petrović negirali su što im se stavlja na teret.

Odluka o određivanju istražnog zatvora donesena je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke za svo troje te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela za sutkinju i odvjetnika.

– Nakon održanog ročišta sudac istrage objavio je svoju odluku te je prihvatio zahtjev Uskoka u odnosu na prvookrivljenu Maju Šupe po obje osnove – zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. U odnosu na drugookrivljenog Blažu Petrovića prihvatio je prijedlog Uskoka u odnosu na opasnost od utjecaja na svjedoke, dok je stava da nema opasnosti da će imenovani boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a u odnosu na trećeokrivljenog Branimira Zmijanovića prihvatio je u cijelosti prijedlog Uskoka te je protiv njega odredio isztražni zatvor u trajanju od mjesec dana, kao i u odnosu na sve okrivljenike, rekao je Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a.

– Što se tiče mog branjenika Blaža Petrovića ne mogu reći da sam toliko nezadovoljan jer prihvaćen je moj argument zašto nema osnova za odrediti mu zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, dakle ostaje samo dok se ne slušaju tri svjedoka, a ja očekujem da to bude čim prije i da se ispune uvjeti za ukidanje istražnog zatvora, rekao je Vinko Ljubičić, odvjetnik Blaža Petrovića.Šibenska općinska sutkinja na ispitivanju u Uskoku u srijedu je negirala sve što joj se stavlja na teret, aktivno je iznosila obranu i, kako je rekao njen odvjetnik Krešimir Škarica, još prije mjesec dana podnijela je zahtjev za umirovljenje.

Nakon ispitivanja osumnjičenih Uskok je protiv sutkinje, Petrovića i Zmijanovića pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor za svo troje uhićenih nakon što je sutkinji u utorak skinut imunitet.

– Sutkinja Šupe još je uvijek aktualna zamjenica predsjednika Kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku. Vrlo je zanimljiva njezina imovinska kartica – prikazana je samo njezina plaća koja je bila od 18 do 19 tisuća kuna. Nema pokretnina, nema pokretnina, ima dva kredita koja otplaćuje. dakle nema nikakvih velikih detalja, velikih transakcija na svojoj imovinskoj kartici.