ODLUKA VISOKOG KAZNENOG SUDA: Zbog lažnog iskaza Modriću i Lovrenu sudit će se u Zagrebu

Luki Modriću i Dejanu Lovrenu suditće se u Zagrebu za davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću za što im je trebalo suditi u Osijeku.

Odlučio je tako Visoki kazneni sud (VKS) koji je prihvatio prijedloge obrane Modrića i Lovrena , oa će im se suditi na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

VKS je, ne navodeći identitete okrivljenika, ocijenio kako su oba prijedloga osnovana jer okolnosti mjesta stanovanja vještaka i svjedoka opravdavaju zaključak da će se kazneni postupak provesti lakše i uz manje troškova pred zagrebačkim Općinskim kaznenim sudom umjesto pred Općinskim sudom u Osijeku.

Podsjećamo kako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku 28. lipnja ove godine podiglo pred osječkim Općinskim sudom optužnice protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena zbog sumnje u davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima

.Optužnica protiv Modrića i Lovrena već je jednom podignuta za davanje lažnog iskaza, ali potom i odbačena, protiv Modrića 2018., a protiv Lovrena 2019., uz obrazloženje da ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje za podizanje optužnice i vođenje kaznenog postupka te zato što presuda protiv Zdravka Mamića i ostale trojice okrivljenika za izvlačenje novca iz Dinama u tom trenutku još nije bila pravomoćna.