ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA SDP-A: Raspuštena organizacija u Splitu – povjerenik Darko Parić

milanović, sdp, izbori

Predsjedništvo SDP-a raspustilo je organe Gradske organizacije SDP-a u Splitu i za povjernika je imenovalo Darka Parića, te je Glavnom odboru stranke predložilo da raspusti gradsku organizaciju SDP-a u Splitu, rekao je glavni tajnik stranke Igor Dragovan nakon sastanka predsjedništva stranke u Crikvenici.

Rekao je da je odluka bila gotovo jednoglasna, da je jedan glas bio protiv – jedino potpredsjednik stranke i predsjednik zagrebačke organizacije Davor Bernardić.

O razlozima raspuštanja, Dragovan je rekao da je odgovornost rukovodstva stranke da osigura najkvalitetnije pripremu stranke za sve nadolazeće izbore, bili oni parlamentarni ili lokalni, kako u Splitu, tako u svim gradovima i općinama. “To je naša odgovornost i od te odgovornosti ne bježimo,” rekao je.

Bernardić je navodno bio protiv raspuštanja splitske organizacije jer nije sve obrazloženo, a tijekom rasprave, raspuštanju se protivio i potpredsjednik SDP-a Tonino Picula.

Član Predsjedništva Zdravko Ronko, kako se doznaje, tražio je da se iz stranke izbaci Bernardić zbog toga što je na svom Facebook profilu prije tjedan dana kritzirao Ronkovu odluku o izbacivanju iz SDP-a Ivana Vlahovića, člana iz Požege koji je bio šef Komadininog izbornog stožera tijekom unutarstanačkih izbora, na kojima je ponovno pobijedio Zoran Milanović.

No o tome se nije glasalo, a neki mediji su objavili da je Bernardić dobio opomenu.