ODLUKA O LIGI PRVAKA U MAKSIMIRU: Dinamo izgubio od Norvežana s dostižnih 1:0

Dinamo je gostovao u Norveškpoj kod prvaka Bodo/Glimta u prvoj utakmici play-off runde kvalifikacija za najelitnije klupsko nogometno natjecanje. Uzvrat se igra za tjedan dana na Maksimiru.

U prvih 15 minuta domaćini nešto opasniji, više u napadu, imaju posjed lopte. I dobru priliku u 14. minuti kada se Wembangomo sjurio prema sredini, ali je šutirao ravno u Livakovića.

Dinamo je potom primirio igru i u 23. ozbiljno zaprijetio kada je iz daljine opalio Oršić a vratar se morao ispružiti i izbacio je u korner. Prošlo je pola sata, Dinamo je stao na loptu, smirio domaćine koji napadju, ali bez izrazitih prilika.

U 34. dobra akcija domaćina, ali iz kornera Salvesen nije najbolje zahvatio loptu. Ali dvije minute kasnije pada taktika Dinama . Najbolji strijelac Pellegrino ostaje sam, Šutalo je zaspao i Livaković je matiran glavom. Dvije minute kasnije slobodnjak za domaćine. S nekih 22,23 metra Pellegrino pogađa živi zid.

Dinamo se “bunkerirao”. Brani se. Domaćini imaju dva kornera za redom, opasni. I u 41. sreeća za Dinamo jer Salvesen sjajno puca glavom i pogađa umalo rašlje, ali lopta odsjeda na gredi. Potom opet slonodnjak u opasnoj zoni. Hagen srećom puca u blok, a odbijanac šalje pokraj gola u 43. minuti.

Dinamo je bio loš u fazi napada, igrali su vrlo defanzivno i primili gol iz mirne situacije. U drugom dijelu Petković ulazi umjesto Drmića, a Ivanušec umjesto Špikića. Dinamo uspavan i dalje, Pellegrino u 53. minuti u sjajnoj prilici, ali s nekoliko metara puca pokraj gola. Domaćini napadaju.

A onda je konačnoi Dinamno zaprijetio. Najprije Petković puca malo iznad gola, a potom u 60. Oršić pokraj gola. Dinamo izgleda bolje u drugom poluvremenu. U 63. sjajna akcija Petkovića i Oršića, ali je vratar bio nešto brži od Petkovića. U 68. umjesto Oršića ulazi Emreli.

Dinamo poteže u 71. dobra akcija, zabija Baturina, ali je Petković bio u zaleđu. Dvije minute kasnije odlična akcija Dinama, ali se Emreli i Baturina ne snalaze u odlučujućem trenutku. Gojak ulazi umjesto Baturine u 77.  A u 81. dvostruka promjena kod domaćih. Koomson umjesto Mvuke, a Gronbaek umjesto Hagena.

Dinamo je ozbiljno priprijetio u 82. Ristovski je ubacio, a Ademi pucao glavom. Haikin je odbio u korner, a potom Petkovićev udarac uhvatio je domaći vratar. U 86. sjajna minijatura Petkovića koji je pobjegao obrani, izbio pred vratara i pucao, ali malo pored gola. Tri su minuta nadoknade.

Bodo/Glimt: Haikin – Sampsted, Amundsen, Hoibraten, Wembangomo – Saltnes, Hagen, Vetlesen – Mvuka, Salvesen, Pellegrino

Dinamo: Livaković – Ristovski, B. Šutalo, Lauritsen, Ljubičić – Mišić, Ademi – Špikić, Baturina, Oršić – Drmić