ODLUKA NAKON MARATONA: Mijo Crnoja se smilovao i dao ostavku

mijo crnoja

Nakon neobičnog maratonskog natezanja glavnih ljudi u Vladi ministar branitelja Mijo Crnoja ući će u povijest kao čovjek koji je bio najkraće ministar. Podnio je konačno ostavku s obrazloženjem da ne želi biti uteg ovoj Vladi.

Satima, od 14,30 popodne, trajao je jučer maraton u Banskim dvorima oko toga hoće li ministar branitelja Mijo Crnoja i dalje sjediti u toj fotelji. Na sastanku su bili premijer Tihomiro Orešković, te potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko, čelnik HDZ-a i čelnik Mosta Božo Petrov.

Na sastanku je bio i predsjednik HDZ-ovog odbora za veterane Josip Vidović. Doznaje se i da su cijelo popodne konzultuirani i razni pravnici. Podsjećamo, Crnojinu ostavku zatražila je i saborska oporba. A sve se dogodilo nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja.

O svemu je premijer Orešković rekao da se želi naći sa Crnojom i da će potom imati o tome zauszeti sstav. Tomislav Karamarko je pak izjavio da će Crnoja, ako je nešto pogriješio, sigurno biti sankcioniran.

Na opaske kako je Crnoja sam priznao da je namjenski dobiveni kredit za izgradnju obiteljske kuće oročio, predsjednik Mosta Božo Petrov je rekao da znaju kako bi postupile osobe koje predstavljaju Most, pa očekuju da tako postupi i druga strana.

Neobični i nepotrebni maraton, zamaranje javnosti, uključivanje cijele mašinerije stručnjaka, nastavilo se i danas. A sve je bilo jasno i prvoga dana kada su u javnost procurile sve nepodopštine Mije Crnoje. Ispred Banskih dvora Crnoja je rekao:

“Protekla su dva dana u kojima smo razglabali i sve sam dokumente dao pravnim ekspertima koji su zaključili da nema krivice. Podnio sam ostavku jer ne želim nanositi štetu Vladi i premijeru.

Nema nikakve krivice koju mi vi stavljate na teret. Pozdravljam sve hrvatske branitelje.” Nije želio odgovarati na pitanja novinara. O svemu je na kraju premijer Tihomir Orešković rekao:

“Prvo se zahvaljujem građanima Hrvatske na strpljenju. Gospodin Crnoja kao branitelj koji se borio za ovu zemlju je zavrijedio malo pažnje i to smo mu i dali zadnja dva dana. Danas smo tražili input od stručnjaka i pogledali dokumente i imali smo dugačke diskusije. Danas je Crnoja predao svoju ostavku i ja sam ju prihvatio. Samo bih htio reći da zahvaljujem Crnoji kao branitelju koji se borio za ovu zemlju kao i svim braniteljima koji su nas oslobodili. Dat ću sve od sebe, ovo mi je prebitan resor i ministarstvo i tu ćemo naći novog čovjeka uskoro. Samo bih još jednom htio zahvaliti Crnoji i poželjeti mu sve najbolje. (m. p.)

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!