ODLUČILI SE ZA STRANCA: Talijan Paolo Tramezzani novi je trener Hajduka

Hajduk ima novog trenera. Na Poljud je stigao 50-godišnji talijanski stručnjak, Paolo Tramezzani. Ugovor je potpisao do ljeta 2022. godine, a vođenje prve momčadi preuzima odmah.

Trenersku karijeru započeo je kao pomoćni trener Giannija de Biasija u reprezentaciji Albanije koja se tada po prvi put u povijesti plasirala na Europsko prvenstvo. Samostalno je 2016. godine nastavio kao trener švicarskog prvoligaša Lugana te se klub pod njegovim vodstvom po prvi put u povijesti plasirao u grupnu fazu Europske lige.

Lugano je preuzeo na zadnjem mjestu prvenstvene tablice, a na koncu je završio kao treći pa je tako u toj sezoni proglašen trenerom godine u Švicarskoj. U 2017. preuzeo je vođenje švicarskog prvoligaša Siona kojeg je napustio zbog osobnih razloga. Već u 2018. godini preuzima ciparski APOEL s kojim je postao prvak te je i u Cipru proglašen najboljim trenerom.

Nakon APOELA, 2019. godine preuzima talijanskog drugoligaša Livorno, a posljednji trenerski posao imao je u 2020. godini u Sionu. U stručnom stožeru bit će još njegov prvi pomoćnik Attila Malfatti te pomoćni trener Valerio Zuddas, a ostatak stručnog stožera popunit će dva kondicijska trenera koja su već sudjelovala u radu prve momčadi Toni Modrić i Šime Veršić, pomoćni trener Toni Golem i trener vratara Hrvoje Sunara.