ODLUČILI JEDANAESTERCI: U-21 reprezentacija ide na Euro, bolji od Danske

Hrvatska U-21 reprezentacija igrala je odlučujući susret za plasman na Europsko prvenstvo, a u Dansku su otišli braniti prednost od jednog gola razlike iz prvog susreta, koji su dobili 2:1.

Danska je nakon bolje igre povela u 10. minuti. Zabio je Matthew O’Riley. Kristiansen je ubacio, a O’Riley je bio nečuvan i pogodio je glavom za 1:0.

Naši nisu na visini i već u 19. je 2:0 a strijelac je Morten Frendrup, koji je udarcem s 25 metara iznenadio Kotarskog. Lopta je u visokom luku išla prema golu, Kotarski se nije pomaknuo, a lopta je završila pod gredom.

Hrvatska je imala priliku u 40. minuti. Dobro je pucao Sučić, ali vratar brani.

Naši pokušavaju, ali bez opasnosti po gol domaćina. Danci i dalje opasni. U 64. fantastična obrana Kotarskog. Soldo je blokirao udarac Kjaergaarda, lopta se odbija do O’Rileyja koji odlično puca u sam kut, ali Kotarski brani.

U 79. zadnje dvije promjene kod Hrvatske. Šimić i Pašalić ulaze, a izlaze Franjić i Vidović. Treba nam zgoditak za produžetke.

I evo ga. Zabija Matanović za 2:1. Biuk je ubacio, Šimić glavom spustio za Matanovića, a on iz velike blizine postiže pogodak. Ukupno je 3:3.

Nervoza i naguravanje u 89. minuti. Hodža je u prekidu odgurnuo protivnika, a zatim je došao Daramy i odgurnuo njega. Obojica su dobili žuti karton.

Naši su dobro krenuli u produžetke. U 92. Marco Pašalić tuče s 20-ak metara, ali vratar Hermansen odbija. Igra se od gola do gola bez opasnijih situacija. Cijelo vrijeme pada kiša. U 103. minuti kontra Hrvatske, loptu u 16 metara dobiva Matanović, ali je njegov udarac blokiran.

U 105. prava opsada gola Danaca. Velika prilika za Hrvatsku! Šimić je odlično prošap pa pucao, udarac mu je blokiran, lopta ide do Biuka koji puca, ali Hermansen brani.

U 110. opet sjajna obrana Kotarskog! Gronbaek je pucao, Kotarski brani nogom. U 112. opet Gronbaek puca s 20-ak metara, malo pored vratnice.

U 113. i 114. prilika za Hrvatsku, dva puta pokušava Pašalić, prvi put je možda bila i ruka Danaca, ali nema VAR provjere. Drugi put puca pokraj gola. U 115. opet Pašalić i opet vratar brani. Prava opsada danskog gola.

Idu jedanaesterci. Dyhr zabija, pa Vušković, a zabija Gronbaek, pa Fruk. Zabija Jorgesen, pa Soldo. Kotarski brani jedanaesterac Kristensenu!! Matanović pogađa vratnicu. Opet izjednačeni. Ide peta serija. Madsen zabija. Kotarski je bio na lopti, ali bila je jaka. Sučić zabija.

Pročitao je Kotarski Rossa, nova njegova obrana!! Marco Pašalić zabija!!! Hrvatska je na Europskom prvenstvu!