ODLIKOVANJA ZA TENISAČE: Predsjednica odlikovala sve zaslužne za veliki uspjeh

Izvor. Ured predsjednice
Izvor: Ured predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske članovima hrvatske teniske reprezentacije 2018., članovima stožera hrvatske teniske reprezentacije 2018. i članovima delegacije Hrvatskog teniskog saveza.

„U ime Republike Hrvatske, želim vam zahvaliti što ste ostvarili sjajan sportski rezultat kojim je Hrvatska drugi put upisana u povijesni niz pobjednika Davisova kupa, momčadskog prvenstva svijeta. A posebno smo vam zahvalni što ste nas ponovno ujedinili u navijanju, bodrenju i vjeri u uspjeh“, kazala je Predsjednica.

Istaknula je kako su osvajanjem Davisova kupa u Francuskoj tenisači ponovno pokazali svu raskoš svoga talenta, posvećenost, momčadski duh, srčanost i disciplinu, odlike koje krase vrhunske sportaše te skromnost i jednostavnost kojima su osvojili srca publike.

„Vaši su uspjesi, kao i uspjesi svih naših izvrsnih sportaša rezultat rada, vjere i potpore vaših obitelji koje vam daju svakodnevnu potporu, vaših stručnih trenera i suradnika koji prate vaše individualne nastupe. No to su iznad svega uspjesi duha domoljubnog ponosa kojeg uvijek iskazujete u svim natjecanjima“, naglasila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Zahvalila je tenisačima što su ovu godinu, koja je bila iznimna za hrvatski sport, uljepšali svojom sjajnom pobjedom i zaključili na najbolji mogući način.

Pred svima vama još je dosta godina profesionalnog bavljenja sportom, novih mečeva, novih izazova, odličnih rezultata i pobjeda. Uvjerena sam kako ćete nastaviti nizati uspjehe i prilike da naše kockice, našu dragu zastavu obgrlite oko svojih ramena i ispunite snove i srca svojih navijača za svoju voljenu Hrvatsku koja se vama ponosi“, kazala je Predsjednica u svom prigodnom obraćanju.

Izvor: Ured predsjednice
Izvor: Ured predsjednice

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018., čemu je pridonijela svojim profesionalnim iskustvom i osobnom podrškom, odlikovana je gospođa Nikolina Babić.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman, povijesni uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, osvjedočenu srčanost i požrtvovnost i iskazano zajedništvo i domoljubni ponos u promociji sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske u osvajanju Davisova kupa 2018., odlikovan je gospodin Željko Krajan.

Redom kneza Branimira s ogrlicom, za izniman, povijesni uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, osvjedočenu srčanost i požrtvovnost kojima su dokazali svoje najveće profesionalne i osobne kvalitete, za iskazano zajedništvo i domoljubni ponos u promociji sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018., odlikovani su gospodin Marin Čilić, gospodin Borna Ćorić, gospodin Ivan Dodig, gospodin Mate Pavić, gospodin Franko Škugor, gospodin Viktor Galović i gospodin Nikola Mektić.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018., odlikovani su gospodin Igor Šarić i gospodin Lovro Zovko.

Redom hrvatskog pletera, za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju Davisova kupa 2018. kojem su pridonijeli svojim velikim profesionalnim iskustvom i osobnom podrškom, odlikuju se članovi hrvatske teniske reprezentacije i Hrvatskog teniskog saveza gospodin Igor Borić, gospodin Mate Delić, gospodin Marin Galić, gospodin Dragan Hofšteter, gospođa Suzana Knežević, gospodin Robert Prusac, gospodin Igor Rajković i gospodin Velibor Viboh.