ODLAZAK ZVIJEZDE “BRILJANTINA”: Nakon duge i teške bolesti preminula Olivia Newton-John

Olivia Newton-John preminula je u 74. godini u svom domu u Južnoj Kaliforniji. Američka glumica i pjevačica te zvijezda kultnog filma “Briljantin” Olivia Newton-John preminula je u 74. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Olivia je preminula u miru na svom ranču u Južnoj Kaliforniji, okružena obitelji i prijateljima, a tužnu je vijest potvrdio njezin suprug John Easterling.

“Dame Olivia Newton-John (73) preminula je jutros mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena obitelji i prijateljima. Molimo sve da poštuju privatnost obitelji tijekom ovih vrlo teških vremena. Olivia je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina dijeleći svoje putovanje borbe s rakom dojke. Njezino nadahnuće u iscjeljivanju i pionirsko iskustvo s biljnom medicinom nastavlja se s Fondom zaklade Olivie Newton-John, posvećenom istraživanju biljnih lijekova i raka” poručio je John putem svog facebook profila.

Obitelj je tražila da se umjesto cvijeća donacije proslijede njezinoj organizaciji za borbu protiv raka, Zakladi Olivia Newton-John. Iza sebe je osim supruga Johna, ostavila 36-godišnju kćer Chloe Lattanzi te braću i sestre.

Olivia je u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća bila veliki seks-simbol. Laskavi status, ali i slavu, donijela joj je uloga u kultnom mjuziklu “Briljantin”, u kojem je utjelovila slatkicu Sandy Olsson, koja radi zgodnog Dannyja Zuke, kojeg je glumio John Travolta, postaje opaka zavodnica.

Poznata je i po svojem svevremenskom hitu “Physical” iz 1981., koji je tri desetljeća kasnije časopis Billboard proglasio najseksi pjesmom svih vremena, a prati je i jednako seksi spot.

Teška joj je bolest prvi put dijagnosticirana 1992., a vratila joj se 2013. i 2017. godine.

“Bol je ponekad neizdrživa”, naglasila je nekoliko puta. “Ne znam koliko mi još vremena ostaje, ali moram uživati u životu. Pojest ću keks ako mi se jede. Popit ću šalicu čaja ako budem htjela ili čašu vina jer je uživanje u životu dio procesa zacjeljivanja”, rekla je Newton-John u rujnu 2018. godine.

Iako je gotovo 30 godina vodila tešku bitku, to se na njoj nije vidjelo i bila je nasmiješena u svim prilikama, a tečajevi plesa, na koje redovito odlazila s kćeri, pomogli su joj da ostane u odličnoj formi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Newton-John (@therealonj)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Newton-John (@therealonj)