ODLAZAK VELIKOG GLAZBENIKA: Od posljedica nesreće preminuo Rajko Dujmić (65)

Od posljedica prometne nesreće danas je u riječkoj bolnici preminuo naš poznati glazbenik Rajko Dujmić (65), doznaje se iz izvora bliskih obitelji.

Podsjetimo, Dujmić je zadobio opasne ozljede kada je prošlog tjedna u srijedu oko 17.15 sati u nesreći u mjestu Stari Laz, na području Ravne Gore, izgubio nadzor nad svojim VW Tiguanom zagrebačkih registracijskih oznaka i sletio u provaliju duboku 11 metara.

Zadobio je teške ozljede glave, bio je u komi i priključen na respirator u Jedinici intenzivnog liječenja na Sušaku.

Rajko Dujmić bio je jedan od najpriznatijih domaćih glazbenika i skladatelja. Najpoznatiji je u javnosti kao dio grupe Novi fosili, no Dujmić je skladao stotine pjesama, koje su redom bili hitovi.

Šuti, moj dječače plavi, Ti si moja kiša blaga, Najdraže Moje, Plava košulja, Saša, Tonka, Ključ ispod otirača, Milena i još mnoge druge, sve su to autorska djela Rajka Dujmića koji je bendu dao prepoznatljivi zvuk i osigurao im brojne platinaste i dijamantne naklade.

Glazbeno obrazovanje stekao je u Zagrebu u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski te na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli te Klani Zlatni akordi, a njegova prva autorska pjesma izvedena je na Boom festivalu u Ljubljani.

S Novim Fosilima krenuo je 1978. godine, a u isto je vrijeme intenzivno surađivao sa Srebrnim krilima te grupom Riva. Upravo s grupom Riva i pjesmom “Rock me” Rajko je odnio pobjedu na Eurosongu 1989. godine. Tri godine zaredom briljirao je svojim pjesmama na Eurosongu, a osim pobjedničke “Rock me”, 1987. godine su Novi Fosili nastupili s pjesmom “Ja sam za ples” te Srebrna krila s pjesmom “Mangup”.

Pjesma “Moja domovina”, koju su zajednički napisali Rajko Dujmić i Zrinko Tutić, ostat će posebno zapamćena u srcima mnogih ljudi. U Band Aidu koji je 1991. otpjevao zasigurno najljepšu domoljubnu pjesmu sudjelovalo je 150 glazbenika.

Komentiraj