ODLAZAK POZNATOG GLAZBENIKA: Shane MacGowan preminuo je u 65. godini života

Poznati svjetski irski glazbenik i pjevač Shane MacGowan, najpoznatiji kao frontmen grupe The Pogues, preminuo je u 65. godini života.

Njegova supruga Victoria Mary Clarke rekla je: “Shane će uvijek biti moje svjetlo, mjera mojih snova i ljubav mog života”, prenosi Sky News.

Pjevač se sa svojom dugogodišnjom partnericom, novinarkom Victorijom Mary Clarke, oženio na ceremoniji u Kopenhagenu 2018. godine, a na vjenčanju im je gitaru svirao njegov prijatelj Johnny Depp.

Posljednjih godina patio je zbog nekoliko zdravstvenih problema.

U prosincu 2022. bio je na bolničkom liječenju zbog encefalitisa, a ljeto je proveo na intenzivnoj njezi. U studenom je opet primljen u bolnicu, a među onima koji su ga posjetili bili su i bivši kolege iz benda Spider Stacy i Terry Woods.

Rođen u Kentu na Božić 1957. MacGowana će zauvijek povezivati s blagdanskim razdobljem zahvaljujući hitu Poguesa iz 1987. “Fairytale Of New York”, u kojem glumi pokojna Kirsty MacColl.

MacGowan je bio buntovnik, punker, jednako poznat po opijanju i drogiranju – što mu je uzelo danak zdravlju – kao i po svojoj glazbi. No, bio je i nadaren pripovjedač od mladosti, osvojio je književnu nagradu Daily Mirror sa 13 godina i stipendiju za školu Westminster zahvaljujući svojim esejima.