ODLAZAK NOGOMETNE ZVIJEZDE: Gianluca Vialli umro je od raka u 58. godini

Svjetski mediji donose tužnu vijest kako je talijanska nogometna zvijezda Gianluca Vialli umro od raka u 58. godini.

Sjajna talijanska nogometna zvijezda Vialli igrao jem za Sampdoriju, Juventus i Chelsea.

Za talijansku reprezentaciju upisao 59 utakmica.

Imao je rak gušterače koji mu je je prvi put dijagnosticiran 2017. Godinu dana kasnije rečeno je da je izliječen, ali mu se bolest vratila.

“Znam da neću umrijeti od starosti, nadam se da ću živjeti što duže, ali osjećam se puno krhkije nego prije”, rekao je Vialli u Netflixovom dokumentarcu emitiranom u ožujku 2022.

Još prošlog mjeseca bio je prisiljen odstupiti od svoje uloge voditelja delegacije talijanske reprezentacije, rekavši da se mora usredotočiti na prevladavanje nove faze svoje bolesti.

Radeći s talijanskom momčadi, Vialli se ponovno udružio s izbornikom Robertom Mancinijem, cjeloživotnim prijateljem i partnerom u napadu dok su obojica igrali za Sampdoriju, gdje su bili poznati kao “gol blizanci”.

Vialli i Mancini su doveli Talijane do Eura 2021. na kojem su osvojili naslov europskih prvaka i zajedno su podignuli ​​trofej na stadionu Wembley gdje je 29 godina ranije njihova momčad Sampdoria izgubila finale Europskog kupa od Barcelone.

Vialli je za Chelsea igrao od 1996. do 1999. zabio je 40 golova u 88 nastupa. U veljači 1998. preuzeo je mjesto igrača-menadžera i onda je s Chelseajem osvojio Liga kup i Europski kup pobjednika kupova, a onda i FA kup 2000.