ODLAZAK GLUMICE: U Zagrebu je preminula Vera Zima (68)

Poznata hrvatska kazališna, filmska i TV glumica Vera Zima umrla je jučer u Zagrebu u 68. godini, javlja Radio Sljeme.

Uz brojne nagrade, dobitnica je nagrada Vladimir Nazor za životno djelo na području filma i Fabijan Šovagović za posebni glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji.

Mnogi su je zavoljeli zbog njenog vedrog osmjeha i pogleda, a posebice u seriji Odmori, se zaslužio si, pa će ostati upamćena kao Ruža Kosmički. 

Vera Zima rođena je 1953. u Metkoviću, na Akademiji dramskih umjetnosti diplomirala je 1976., a već iduće godine ostvarila je zapaženu ulogu u filmu Mećava Antuna Vrdoljaka, u kojem je glumila uz Ivu Gregurevića, Vinka Kraljevića, Slobodana Perovića i Fabijana Šovagovića.

Glumila je u brojnim kazališnim predstavama, televizijskim serijama i filmovima, a jedna od najrecentnijih i najpoznatijih uloga joj je ona u seriji Odmori se, zaslužio si za koju je 2006. dobila nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Za svoj rad na filmu i u kazalištu osvojila je brojne nagrade, uključujući Zlatnu Arenu za sporednu žensku ulogu (Oprosti za kung fu) i Nagradu Fabijan Šovagović Hrvatskog društva filmskih redatelja (2016.).

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *