ODLAZAK GLUMICE: Preminula je Kirstie Alley, zvijezda serije “Kafić Uzdravlje”

Kirstie Alley, koju mnogi poznaju po ulogama u tv serijama “Kafić Uzdravlje” i “Veronikine tajne”, filmu “Crkni ljepotice” i seriji filmova “Gle tko to govori” umrla je u dobi od 71 godine nakon kratke borbe s rakom, objavila su na Instagramu njezina djeca.

“S tugom vas obavještavamo da je naša nevjerojatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom, koji je tek nedavno otkriven”, objavila su njezina djeca, William True Stevenson i Lillie Price Stevenson.

“Umrla je okružena članovima najuže obitelji. Ustrajno se borila protiv bolesti. Koliko god je bila nevjerojatna na filmskom platnu i na ekranu, bila je još nevjerojatnija majka i baka”.

Zahvalili su se osoblju bolnice Moffitt Cancer Center i svima koji su bili uz njihovu majku.

“Želja i strast naše majke za životom, njezina vječna radost stvaranja bili su bez premca i nadahnuli su nas da živimo život punim plućima baš kao što je to činila ona. Hvala vam na ljubavi i molitvama i molimo vas da u ovom teškom trenutku poštujete našu privatnost”, zamolili su u objavi.

Alley je popularnoj tv seriji “Kafić Uzdravlje” od 1987. glumila lik Rebecce Howe.

Godine 1991. dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emmy za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emmy dobila je 1994. za ulogu Sally Goodson u filmu “Davidova majka”.

Značajne uloge ostvarila je i u filmovima “Star Trek II: Khanov bijes” i kultnom filmu “Crkni ljepotice”.