ODLAZAK GLUMCA: Robbie Coltrane, zvijezda Harryja Pottera, umro u 73. godini

Zvijezda filmova o Harryju Potteru, britanski glumac Robbie Coltrane, preminuo je u 73. godini, a tužnu je vijest potvrdila njegova agentica.

“Molim vas poštujte privatnost Robbiejeve obitelji u ovom teškom trenutku. Moj klijent i prijatelj Robbie Coltrane preminuo je u petak 14. listopada. Robbie je bio jedinstveni talent, dijelio je nagradu Guinnessove knjige rekorda za osvajanje tri uzastopne nagrade Bafta za najboljeg glumca za njegov portret Fitza u seriji “Cracker” 1994., 1995. i 1996. godine sa Sir Michaelom Gambonom.

Vjerojatno će ga desetljećima najviše pamtiti kao Hagrida u filmovima o Harryju Potteru, ulogom koja je donijela radost djeci i odraslima diljem svijeta, potičući bujicu pisama obožavatelja svaki tjedan više od 20 godina. Obožavatelji Jamesa Bonda također su mu pisali kako bi pozdravili njegovu ulogu u “Zlatnom oku” i “Svijet nije dovoljan”.

Ja osobno pamtit ću ga kao vječno odanog klijenta. Osim što je bio divan glumac, bio je inteligentan, briljantno duhovit i nakon 40 godina ponosa što su me zvali njegovom agenticom, nedostajat će mi. Iza njega su ostali sestra Annie Rae, njegova djeca Spencer i Alice te njihova majka Rhona Gemmell. Željeli bi zahvaliti medicinskom osoblju Kraljevske bolnice Forth Valley u Larbertu na njihovoj brizi i diplomaciji”, izjavila je Robbiejeva agentica Belinda Wright.

Coltrane, poznat pod punim imenom Athony Robert McMillan, glumio je u mnogim filmovima i serijama, a svjetsku slavu mu je donijela uloga u Harryju Potteru – snimio čak osam filmova i u kojima je utjelovio jednog od omiljenih likova, Rubeusa Hagrida.

Glumeći čuvara ključeva i posjeda u Hogwartsu zaradio je milijune i osvojio srca obožavatelja diljem svijeta, no njegov život nimalo nije nalikovao onom tipičnih filmskih zvijezda.

Posljednih se godina potpuno povukao iz javnosti i gotovo nikada nije napuštao kuću. Prema pričama prijatelja i susjeda, glumac je zbog bolnog osteoartritisa pet godina proveo u invalidskim kolicima te je postao zatvorenik vlastitog doma.

No prošle se godine ipak pojavio u televizijskom specijalu povodom obilježavanja 20. godišnjice prvog filma iz franšize Harry Potter i šokirao brojne fanove koji nisu znali da je u kolicima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Robbie Coltrane (@robbiecoltraneactor)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Robbie Coltrane (@robbiecoltraneactor)