ODJECI S PANTOVČAKA: Predsjednica želi Stiera u kampanji

Predsjednica Kolida Grabar Kitarović neće objaviti svoju kandidaturu za predsjedničke izbore prije Dana državnosti 25. lipnja, a njeni suradnici žele u kampanji obuhvatiti sve frakcije HDZ-a, piše Večernji list.

Izvor: Media servis

“Planiramo obuhvatiti sve frakcije HDZ-a, i desne i lijeve. Svakako računamo na HDZ-ove šefove županijskih organizacija ili gradonačelnike kao i ostale dužnosnike koji imaju utjecaj na terenu i na HDZ-ovo članstvo. U tom kontekstu zanimljiv nam je i Davor Ivo Stier koji je s predsjednicom u dobrim odnosima, a ima i utjecaja na desnije i konzervativno tijelo”, rekao je za Večernji list izvor iz kruga predsjednice.

Ljudi bliski Stieru ističu da Grabar Kitarović još nije s njim razgovarala o angažmanu i da Stier podržava predsjednicu u novoj utrci za Pantovčak. Bliski suradnici predsjednice smatraju da se Zoran Milanović prerano kandidirao, ali i da je pogriješio sa sloganom “predsjednik s karakterom” jer drže da je njegov karakter ujedno i njegov najveći problem. Iako Miroslava Škoru smatraju ozbiljnim kandidatom, uvjereni su da će predsjednica osvojiti još jedan mandat.

Evo što je na to rekao ministar prometa Oleg Butković uoči sjednice Vlade, s obzirom na to da je Stier dao naslutiti da puca i na mjesto Andreja Plenkovića.”Gospodin Stier je saborski zastupnik, ima svoje kvalitete i iskustvo. Dobrodošao je, ne samo u stožer predsjednice, nego i u HDZ”.