ODJECI RATA: Reakcije na pad projektila, Rusija u recesiji, Ukrajina objavila ruske gubitke

Ne prestaju reakcije na pad projektila u Poljskoj. Nakon što je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao da je važno pričekati konačne rezultate istrage, no poručio da to nije bio namjeran napad.

Ukrajina je obavijestila SAD i njihove saveznike da je pokušala presresti ruski projektil u blizini i u vremenskom okviru jučerašnjeg raketnog napada na Poljsku, rekao je američki dužnosnik za CNN.

Još uvijek nije jasno je li ovaj projektil protuzračne obrane isti projektil koji je pogodio Poljsku.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki rekao je da je jučerašnju eksploziju u Poljskoj blizu granice s Ukrajinom vjerojatno izazvala oborena ruska raketa.

“Materijali koje su prikupile naše službe i dostavili naši saveznici pokazuju da je eksploziju u Przewodówu, u istočnoj Poljskoj, najvjerojatnije izazvalo obaranje i uništenje ruske rakete”, rekao je.

Morawiecki je tvitao da “postoje indikacije da je jedan od ovih projektila pao na poljski teritorij bez ikakve namjere bilo koje strane”.

U međuvremenu, ruski napadi na Ukrajinu se nastavljaju, a kako javlja AFP Rusija je ušla u recesiju nakon što im je BDP u trećem kvartalu pao četiri posto.

Ukrajina je objavila novu procjenu ruskih žrtava