ODGOVOR VUČIĆU: Evo što mu je poručila predsjednica Grabar Kitarović

kolinda grabar kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je srpskom predsjedniku Vučiću koji je u intervjuu TV Pinku poručio da je planirani posjet Zagrebu otkazan jer je govorio istinu o nestalim osobama, da je više nestalih Srba nego Hrvata.

Predsjednica je odgovorila srbijanskom kolegi da u blagdansko vrijeme političari trebaju slati nekonfliktne poruke te da je pitanje nestalih ne samo političko nego i humanitarno, pogotovo u božićno vrijeme. Evo cijelog odgovora:

“Ured PRH ostaje pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentira političke teme. Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika. Ako, pak, političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonostiti međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja.

Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje PRH smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim. Držimo da su upravo u ovo božićno vrijeme još više u mislima sviju, posebno njihovih obitelji koje ih još traže”, prenosi Media servis.

PISALI SMO:

ALEKSANDAR VUČIĆ: “Više je nestalih Srba nego Hrvata”, kažem i onda sam četnik – čitajte OVDJE.