ODGOVOR DODIKU: Evo kako je Karamarko uzvratio na uvrede i prozivke

tomislav karamarko

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade, reagirao je na izjave predsjednika Republike Srpske, da javni diskurs Milorada Dodika potiče relativizaciju srpskih zločina u BiH i Hrvatskoj i pozvao ga je da ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u RS, priopćeno je iz Vlade.

“Zaista je nevjerojatno da netko kao što je Milorad Dodik, osoba koja ne priznaje genocid u Srebrenici, a koji se dogodio praktično jučer, javno govori o načinu kako bi Hrvati, Srbi i Bošnjaci trebali razvijati svoje odnose. Upravo javni diskurs kojim se koristi Milorad Dodik potiče relativizaciju srpskih zločina u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, a Hrvatsku konstantno pokušava dovesti u vezu s ustaškim režimom”, rekao je Karamarko.

On je pozvao Dodika da “ako se zaista želi posvetiti razvoju ozbiljnog dijaloga, ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u onom dijelu Bosne i Hercegovine kojeg su nazvali Republika Srpska”, navodi se u priopćenju.

Dodik je optužio Karamarka da promovira proustašku politiku pri tom ga dovodeći u vezu i sa zločinima iz Drugog svjetskog rata.