ODE LEGENDA U LEGENDU: “A sad…ADIO” – objavio je Cro Cop, i to je kraj!

Podijelite članak

Mirko Filipović Cro Cop, prava spoirtska legenda, čovjek koji je zadužio hrvatski sport – ipak se povlači i neće više u ring!

Rekao je to gostujući u Dnevniku Nove TV, kada ga je novinar pitao što slijedi nakon borbe protiv Nelsona.

“Mogao bih se rasplakati sad, ali to je to. Mir? Kongo? Fjodor? Ništa od toga, nikad se neće dogoditi. Imam probleme s vratom, hvata me nesvjestica čim se okrenem. Išao sam na magnet vrata, kolor dopler, sve je bilo u redu. Bolovi su me smetali, mislio sam da tako mora biti. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvijest”, izjavio je Mirko pa nastavio:

“Cijela bolnica to zna, imao sam moždani udar. Taj je izljev mogao otići lijevo, mogao je desno, pukla mi je žila”, dodao je Mirko, te nastavio: “Nema to veze s borbom, vrat mi je preopterećen s 30 godina treninga . Bio je jedan nagli pokret i sad doslovce borba za život! Ne smijem primiti ni blaži udarac, tri mjeseca ni lakši trening, samo šetnje. Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom, povisuje tlak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani moga bi biti smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem mogao bih biti oduzet u rukama i nogama, da nisam svjestan okoline…”

Kaže da će biti discipliniran: “Prva tri mjeseca lijekovi, bez ikakvih napora, da zacijeli ta rana, da nema krvarenja. A bilo kakav kontakt moram trajno izbaciti jer svaki udarac u glavu može biti drugi moždani”, kaže Cro Cop. “Prije zadnje borbe nije bilo nikakvih znakova, ali vrat me boli dva mjeseca. Zacrni mi se pred očima kad se okrenem. Prošlog sam vikenda morao voziti u Vinkovcima 50 metara unatrag i dvaput sam morao stati, sve mi se zacrnilo. Onda sam zateturao i pao u nesvijest. Prijatelji su se oko mene počeli smijati: ‘Kako si to uspio napraviti?’, misleći da je to jedna od mojih šala. Ali kad sam počeo stenjati od bolova, shvatili su da nije šala. Okrenuli su me na bok i potom odvezli u bolnicu u Dubravu”, dodaje Mirko.

“Borbe nikad više nema, čak petorica liječnika došla su mi to reći. Mogu se kockati s koljenom i nečim drugim, ali s mozgom ne”, završio je Cro Cop.

Komentiraj