ODBOJKA: Hrvatice kroz kvalifikacije traže plasman u Tokio

Podijelite članak

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija će plasman u Tokijo na Olimpijske igre tražiti na kvalifikacijskom turniru koji će se od 7. do 12. siječnja 2020. godine igrati u Nizozemskoj. Hrvatske odbojkašice igrat će u skupini B koju dijele s reprezentacijama Belgije, Njemačke i Turske.

“Ovo je turnir visoke odbojkaške razine i svi želimo to jedno mjesto koje vodi na Olimpijske igre. Nije nemoguće da ga i osvojimo, iako ne idemo tamo kao favoriti. To su nominalno na papiru jače ekipe od nas, ali nemamo što izgubiti budući da je na jednom turniru sve moguće. Nećemo imati puno vremena za pripremu zbog klupskih obaveza naših igračica, ali dogovorili smo pripreme i prijateljske utakmice s Bugarskom u Sofiji, tako da ćemo se na najbolji mogući način spremiti za nadolazeći turnir”, izbornik Daniele Santarelli kratko je komentirao ždrijeb olimpijskih kvalifikacija.

Turnir koji se igra u nizozemskom gradu Apeldoornu bit će prvo natjecanje reprezentacije nakon Europskog prvenstva ovog ljeta. Hrvatske reprezentativke čeka težak posao budući da će se samo pobjednička ekipa pridružiti Italiji, Srbiji i Rusiji u Tokiju.

Raspored natjecanja:

Hrvatska – Turska 8.1.2020. u 13:00

Hrvatska – Belgija 9.1.2020. u 13:00

Hrvatska – Njemačka 10.1.2020. u 13:30

Komentiraj