ODBIO SASTANAK S MILANOVIĆEM: Evo koje razloge navodi Plenković

Ured predsjednika Republike objavio je pismo koje je Zoran Milanović uputio premijeru Andreju Plenkoviću 22. prosinca prošle godine, predlažući sastanak radi rješavanja problema u području vanjske politike, obrane i nacionalne sigurnosti, na koje nije odgovoreno.

Izvor: Media servis

Podsjećaju da je Milanović u proteklih godinu dana uputio sedam dopisa Plenkoviću, ali predsjednik Vlade RH nije odgovorio niti na jedan.

Brzo je stigao i odgovor Plenkovića koji smatra da je to neka igrica kojom Milanović želi prikriti neke teme koje se tiču njegove obitelji.

”I u kontekstu gdje osobito ove dvije domene koje su sadržajno dio pisma, radi se o temama koje pokrivaju ministri Banožić i Grlić-Radman koje on praktički vrijeđa na dnevnoj bazi.

Tako da su tu iscrpljene mogućnosti za razgovore. Zadnja ozbiljna mogućnost za bilo kakvu ozbiljnu suradnju bila je 24. veljače prošle godine i ja sam tada pismeno poslao prijedlog za održavanje Vijeća za nacionalnu sigurnost, tada nije bilo interesa i praktički je odbijen taj sastanak”.