OD SUTRA PROMJENA VREMENA: Danas još uvijek vruće i opasnosti od visokih temperatura

Prošao je vrhunac je trećeg ovoljetnog toplinskog vala. Još danas, zbog opasnosti od visokih temperatura na snazi je narančasti meteoalarm u cijeloj zemlji, javlja DHMZ.

Izvor: Media servis

Voditeljica operativne smjene Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Davorka Muškardin za Media servis ističe da je od preporuka najprije važno istaknuti da se uopće ne izlaže suncu ako nije nužno, pogotovo od 10 do 17 sati, a u slučaju da se izlazi van iz kuće u tom periodu potrebno se držati hlada. Osim toga, navela je još preporuka:

“Važno je imati adekvatnu odjeću, dakle prozračnu odjeću koja omogućava znojenje jer se znojenjem tijelo hladi pa je to dobar način snižavanja temperature. Treba imati zaštitne naočale, po mogućnosti dobro je imati i šešir na glavi, kremu za sunčanje.”

Muškardin je pojasnila kada postoji razlog za brigu za zdravlje:

“Povišena temperatura, neka izražena glavobolja, mučnina, povraćanje, promjena raspoloženja može doći kod sunčanica, osjećaj izuzetno jako žeđi – to su već simptomi kod kojih treba pripaziti. Ako je ta glavobolja dugotrajna treba se obratiti i liječniku.”

Prava promjena vremena dolazi nam sutra kada će jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit već u noći i ujutro sjeverni Jadran, potom će se širiti prema jugu te na zapadne kopnene predjele, a najkasnije, tek navečer, doći će do Slavonije. Pritom je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, izglednije duž obale. Javljaju iz DHMZ-a.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!