OD SUTRA OBVEZNE COVID POTVRDE: Očekuje se masovno testiranje i gužve

Epidemija koronavirusa ne posustaje. Jučer je u Hrvatskoj bilo 4151 slučajeva zaraze koronavirusom. Preminula je 41 osoba. Cijepljeno je 50,35% ukupnog stanovništva, odnosno 60,18% odraslog stanovništva.

Izvor: Media servis

Od sutra obvezne COVID potvrde u javnim i državnim službama. Danas tako možemo očekivati masovna testiranja u potencijalne gužve te probleme. Ministar Radovan Fuchs osvrnuo se na obvezne COVID potvrde u sustavu obrazovanja.

Od sutra sve škole, visokoškolske ustanove i instituti, trebat će provjeravati svoje zaposlenike imaju li COVID potvrde, potvrde o testiranju na koronavirus ili neke druge dokumente kojima će dokazati preboljenje. Također, i roditelji koji dolaze na roditeljske sastanke morat će imati COVID potvrdu ili biti testirani.

“Čelnici institucija će organizirati provjeru COVID putovnica ili testova ili već prema tome svih onih dokumenata koji su dokaz da netko može, od zaposlenika, ući. Imamo listu mjesta gdje se testovi mogu obaviti dvaput tjedno, sve je više-manje poznato i vjerujem da ne bi trebalo biti nekih značajnih problema.”

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na uvođenje COVID potvrda.

“COVID potvrde nisu nikakva prisila na cijepljenje. One su samo jedan filter, jedno jamstvo, da poštujemo one koji su odgovorni i vode računa o vlastitome zdravlju pa i o zdravlju drugih. To ćemo učiniti zato što smatramo da je došlo vrijeme da i to napravimo. Uveli smo u zdravstvu, uveli smo u socijali. Je li bilo nekih problema? Par nekih malih mikro sitnih iznimaka. Uvest ćemo i drugdje i bit će ok.”

Potvrde je komentirao i predsjednik Milanović.

“Ja moram reći da u zadnje vrijeme ni jedna od tih stvari nije sa ove granice inteligencije. To je sve potpuno besmisleno kao u nekom grčevitom snu ili u noćnoj mori iz koje ne možeš izaći. Kao u onom filmu u kojem glumi Bill Murray, “Beskonačan dan”, “Never ending day”, sa sviscem.”