OD SLJEDEĆEG TJEDNA: Osjetno pada cijena dizela, a i benzin bi mogao pojeftiniti

Ministar gospodarstva Davor Filipović izjavio je u petak da se od sljedećeg tjedna može očekivati osjetno pojeftinjenje dizela.

– Što se tiče cijena naftnih derivata i goriva, cijene su u protekla dva tjedna padale i mogu reći da se od sljedećeg tjedna može očekivati osjetno pojeftinjenje dizela, rekao je dodavši da će se, kada je riječ o benzinu, vidjeti kakvo će biti trgovanje danas na tržištu Mediterana – ili će, kaže, biti na istoj cijeni ili će biti lagani pad cijene.

Filipović je u petak sudjelovao na konferenciji “Kvarner kao energetsko čvorište – LNG, budućnost plina i tranzicija prema vodiku.”

Na pitanje o cijenama nafte i plina te privodi li se energetska kriza kraju, odgovorio je da, dok traje ruska agresija na Ukrajinu, ne možemo govoriti o tome da nema krize i da više neće biti poremećaja što se tiče energetike, cijena goriva, plina i električne energije.

Nastavio je kako je dobro da su se cijene stabilizirale te da su, kada je riječ o plinu, nakon što je na europskoj razini odlučeno o ograničavanju cijene na maksimalnih 180 eura po megavatsatu, cijene polako krenule prema dolje.

– Jučer je cijena plina bila oko 40 eura po megavatsatu, a neke projekcije su od 40 do 50 tijekom cijele ove godine. Naravno, sve se to može i promijeniti, no situacija je sada zadovoljavajuća, kazao je Filipović, javlja HRT.

Govoreći o električnoj energiji, rekao je da su kroz dva paketa mjera ograničene cijene električne energije tako da se građanima cijena ne promjeni.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!