OD SELA DO SELA: Još stignete na zanimljivu radionicu “Moj seoski” – četvrtak,17. veljače

Turistička zajednica Zagrebačke županije poziva sve zainteresirane da se odazovu radionici o seoskom turizmu kako bi se što boje promovirali u ovoj turističkoj godini.

U Samoboru se u četvrtak, 17. 02. 2022. g. održava dvosatna edukativna radionica “Moj-seoski” za pružatelje usluga seoskog turizma Zagrebačke županije, i to u POP UP Kinu na Autobusnom kolodvoru s početkom u 17 sati.

“ Ovom prilikom pozivamo sve poljoprivredne proizvođače koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge kao što su vinarije, kušaone, izletišta, ruralni objekti za smještaj da se odazovu kako bi stvorili uvjete za uspješnu promociju kako sebe, a tako i naše destinacije. ” istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednica Zagrebačke županije u najavi radionice.

Na radionici će se razgovarati o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima će također biti predstavljen Digitalni katalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima putem web portala Hrvatske turističke zajednica Croatia.hr.

“Digitalni katalog predstavlja izvanrednu priliku da se konačno objedine podaci o pružateljima usluga seoskog turizma u cijeloj Hrvatskoj, a samim time i u Zagrebačkoj županiji i da se ojača njihova promocija. To je značajno potencijalnim gostima i turistima, ali i turističkim agencijama koje će na ovaj način na jednom mjestu imati uvid u ponudu seoskog turizma Zagrebačke županije” navela je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica radionice koja se organizira u suradnji s Udrugom ruralnog turizma Hrvatske i Pučkim otvorenim učilištem, uz podršku Ministarstva turizma i sporta.

Pripremio: Tomislav Radić