OCJENA ZA PREDSJEDNIKOVOG SINA: Tvrdnje profesorice matematike su neistinite – kaže ravnateljica

Nakon što je objavljen intervju s profesoricom matematike iz zagrebačke Klasične gimnazije, koja je naknadno podigla ocjene u razredu sina predsjednika Zorana Milanovića, i ravnateljica škole, Zdravka Martinić-Jerčić, iznijela je svoju stranu priče.

Profesorica matematike u razgovoru za Telegram teško je optužila ravnateljicu, eksplicitno navodeći kako je “ocjene podigla pod njezinim pritiskom”.

Gospođa Martinić-Jerčić je u popodnevnim satima dala kratku izjavu u kojoj se osvrće na navode profesorice iz današnjeg intervjua.

Zdravke Martinić-Jerčić tvrdnje profesorice naziva neistinitima.

“Problematično je zašto ove tvrdnje iznosi preko medija i u ovom trenutku, a nije ih iznijela ranije, primjerice prosvjetnom inspektoru koji je bio u nadzoru.

Osim što slijedom rješenja prosvjetne inspekcije kolegici moram izreći upozorenje za utvrđene propuste, nakon ove njene izjave moram razmotriti moguće korake nužne za zaštitu ugleda Gimnazije i svog osobnog.

Žao mi je da je do ovoga došlo, ali ne mogu dopustiti da bilo tko brani sebe neosnovano blateći mene i ustanovu u kojoj radim”, kaže Martinić-Jerčić za HRT.

U MUP-u ističu da je izvid u slučaju tajan pa ne žele potvrditi jesu li razgovarali i s profesoricom, ali i s ravnateljicom.