OČEKUJE SE PRVA PRESUDA: Ivica Todorić i suradnici u optužnici za “mali Agrokor”

Očekuje se da će Ivica Todorić danas dobiti prvu presudu zbog zlouporabe ovlasti koju je kako navodi optužnica počinio na štetu tvrtke Agrokor.

Uz Todorića presudu će dobiti i bivši menadžeri Agrokora Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nicole De Rossi. Sudskim vijećem koje će presudu objaviti predsjedat će sutkinja Maja Štampar Stipić.

Presudu će objaviti sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić.

Todorić, kao predsjednik uprave Agrokora i Huljev kao izvršni direktor financija u koncernu su, prema sumnjama tužiteljstva, 2013. zlouporabili svoj položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarske tvrtke za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

Švicarska tvrtka time se, prema optužnici, nepripadno materijalno okoristila, dok je koncern oštećen za 1,25 milijuna eura. De Rossi, kao odgovornu osobu švicarske tvrtke, tužiteljstvo tereti da je Todoriću i Huljevu pomogla izdavanjem računa, u ime švicarskog trgovačkog društva, za navodno obavljene savjetodavne usluge.

Trećeokrivljenoj Canjugi, nekadašnjoj članici uprave Agrokora, stavlja se na teret da je sudjelovala kao poticateljica prvookrivljenog i četvrtookrivljenice. U optužnici se ujedno navodi da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili Huljev i Canjuga.

Ivica Todorić je još od studenoga 2017. pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna, a državno odvjetništvo je u tom, glavnom dijelu slučaju Agrokor, optužnicu podiglo 15. rujna.

Tijekom suđenja za tzv. ‘mali Agrokor’, svi su odbacili optužbe.

Komentiraj